Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjorda currykycklingwraps

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Att göra allt från grunden kan kännas jobbigt, men det är rätt enkelt och lönar sig verkligen i längden. Dessa wraps är så goda, så gör gärna dubbelsats av bröden och frys in! Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda majsstärkelse, mjölk och ägg med en gaffel. Häll sedan i fiberhusk och blanda noga tills det blir en rinnig, slät smet. Låt stå ca 20 minuter.
  2. Lägg den kladdiga degen på en mjölad köksbänk och klappa in degen med majsmjöl tills den inte kladdar längre. Dela degen i fem bitar och rulla varje degbit till en liten boll. Mjöla lite till på bordet och kavla ut varje degbit. Snurra på degen mellan kavlingarna så att den blir rund.
  3. Degen är väldigt elastisk så man får kavla flera gånger innan den ger med sig. Bröden ska ha ungefär samma storlek som pannkakor. Stek bröden i en torr panna på ganska låg värme. De ska bara stekas några få minuter på varje sida.
  4. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Tärna kycklingfiléerna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs kycklingen. När den börjar bli genomstekt, tillsätt paprika, lök och ½ tsk curry. Krydda med mycket salt och peppar. Stek några minuter tills kycklingen är helt genomstekt och löken mjuknat. Sprid ut det stekta på två stora tallrikar, låt svalna ca 15 minuter.
  5. Lägg tortillabröden på varsitt ark folie eller smörgåspapper. Lägg ett salladsblad på varje bröd. Blanda det stekta med majs, créme fraiche, 1 tsk curry och citronsaft. Smaka av med kryddorna. Fördela röran över salladsbladen och vik sedan ihop tortillabröden till wraps. Slå om foliet eller papperet och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.