Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het chokladkaka med apelsingrädde

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Den heta chokladkakan tillsammans med apelsingrädden är en perfekt smakkombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa äggulorna och båda sockersorterna fluffigt i en bunke. Rör ner vatten eller rom. Sikta ner bakpulver och mjöl och tillsätt hackad choklad, finhackad chili och smält smör.
  3. Blanda till en jämn smet. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut smeten i formen och jämna till.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna.
  5. Vispa grädden halvfast och rör försiktigt ner apelsinsaft och lite finrivet apelsinskal.
  6. Servera kakan med en klick apelsingrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.