- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den här kakan gör sitt namn all rättvisa...gudomligt god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kexen i matberedare och kör tills de finmalts, ca 30 sekunder.
- Tillsätt smör och kör ytterligare 15-20 sek tills det smör och kexsmulor blandats. Pressa ned blandningen över bottnen och sidorna på en kakform 23 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
- Använd en tesked för att pressa ned blandningen i formen igen. Ställ på galler och låt svalna.
- Häll vit choklad och grädde i en eldfast skål och ställ över vattenbad. Rör tills chokladen smält.
- Bred ut chokladblandningen över kakbottnen och ställ i kylskåp 5 min eller tills chokladen stelnat.
- Till chokladfyllningen:
Blanda choklad, smör, grädde och likör i medelstor, kraftig kastrull. Sätt på låg värme och rör om tills choklad och smör smält och blandningen är slät. Ta bort från plattan och låt svalna något.
- Vispa ned äggulorna. Vänd ned chokladfyllningen i vispgrädde. Rör om tills det blandats ordentligt.
- Häll blandningen över kakbottnen och jämna till med en slickepott. Ställ i kylen 3-4 timmar tills det stelnat.
- Ta ut kakan ur formen och garnera med flagor av vit choklad.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar