Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk chokladkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här kakan gör sitt namn all rättvisa...gudomligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kexen i matberedare och kör tills de finmalts, ca 30 sekunder.
  2. Tillsätt smör och kör ytterligare 15-20 sek tills det smör och kexsmulor blandats. Pressa ned blandningen över bottnen och sidorna på en kakform 23 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
  3. Använd en tesked för att pressa ned blandningen i formen igen. Ställ på galler och låt svalna.
  4. Häll vit choklad och grädde i en eldfast skål och ställ över vattenbad. Rör tills chokladen smält.
  5. Bred ut chokladblandningen över kakbottnen och ställ i kylskåp 5 min eller tills chokladen stelnat.
  6. Till chokladfyllningen: Blanda choklad, smör, grädde och likör i medelstor, kraftig kastrull. Sätt på låg värme och rör om tills choklad och smör smält och blandningen är slät. Ta bort från plattan och låt svalna något.
  7. Vispa ned äggulorna. Vänd ned chokladfyllningen i vispgrädde. Rör om tills det blandats ordentligt.
  8. Häll blandningen över kakbottnen och jämna till med en slickepott. Ställ i kylen 3-4 timmar tills det stelnat.
  9. Ta ut kakan ur formen och garnera med flagor av vit choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.