Rena himmelriket för chokladälskare - en chokladsockerkaka med kladdig och skinande chokladglaze!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner hackad choklad och rör om så att den smälter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölmix, kokosflingor och bakpulver, vänd ner i äggsmeten. Rör även ner chokladkrämen i äggsmeten.
- Smöra en rund form och strö den med kokosflingor. Häll i smeten. Ställ in i ugnen ca 40 minuter, kontrollera med en sticka att kakan är klar. Ställ kallt.
- Lägg gelatinet i kallt vatten 10 minuter. Koka upp 1 dl vatten med socker och kondenserad mjölk. Ta från plattan. Krama ur gelatinet och rör ner i vattnet. Tillsätt hackad mörk choklad, rör så att den smälter. Tillsätt kakao och rör om väl. Låt svalna.
- Ställ kakan på ett bakplåtspapper, ringla över glazen. Dekorera med bär.
Publicerat den
5 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar