Jag har aldrig gjort risotto med hirs men det var lika gott som vanlig risotto.
Hirs hittar du i de flesta livsmedelbutiker.
Instruktioner
- Ansa aubergine och zucchini, skölj, halvera på längden och skär i skivor. salta aubergine skivorna.
Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor, vitlöken i tunna skivor. Skölj rosmarinkvistarna, skaka av vattnet, knipsa av bladen.
- Hetta upp olivoljan, fräs lök och vitlök helt kort. Tillsätt hirsen och låt fräsa med. Häll över buljongen och låt svälla under lock på svag värme i 20 minuter.
- Spola av aubergineskivorna, torka av dem med hushållspapper, tillsätt aubergine, zucchini och rosmarin i hirsen och låt småkoka under lock i 15 minuter.
- Rista undertiden kryss i tomaterna, skålla dem i hett vatten, skala och kärna ur dem, skär fruktköttet i tärningar.
Lägg i tomattärningarna 5 minuter innan koktidens slut.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Publicerat den
24 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar