Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hirsrisotto med ratatouille

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag har aldrig gjort risotto med hirs men det var lika gott som vanlig risotto. Hirs hittar du i de flesta livsmedelbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa aubergine och zucchini, skölj, halvera på längden och skär i skivor. salta aubergine skivorna. Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor, vitlöken i tunna skivor. Skölj rosmarinkvistarna, skaka av vattnet, knipsa av bladen.
  2. Hetta upp olivoljan, fräs lök och vitlök helt kort. Tillsätt hirsen och låt fräsa med. Häll över buljongen och låt svälla under lock på svag värme i 20 minuter.
  3. Spola av aubergineskivorna, torka av dem med hushållspapper, tillsätt aubergine, zucchini och rosmarin i hirsen och låt småkoka under lock i 15 minuter.
  4. Rista undertiden kryss i tomaterna, skålla dem i hett vatten, skala och kärna ur dem, skär fruktköttet i tärningar. Lägg i tomattärningarna 5 minuter innan koktidens slut. Smaka av med salt och cayennepeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.