Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstens kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vi har brynt den örtkryddade kycklingen i lite buljong. Detta är ett säkert sätt att få kycklingen saftig eftersom köttet får behålla sin sky.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och kålrabbin och skär dem i 1 cm tjocka och 2½ cm långa bitar. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor ugnsfast gryta. Krossa vitlöksklyftan lite och fräs den i 3 minuter. Ta upp vitlöken och kasta bort den.
  2. Öka till medelhög värme. Halvera kycklingfiléerna och krydda dem med paprikapulver, peppar och salt. Tillsätt kycklingfiléerna till grytan och bryn dem 2 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Lägg över kycklingen på ett fat och ställ åt sidan.
  3. Tillsätt morötter, kålrabbi eller kålrot, buljong och oregano till grytan. Fräs i 5 minuter och lägg sedan i kycklingen. Täck över grytan med aluminiumfolie.
  4. Sätt in grytan i ugnen och stek tills kycklingen inte längre är rosa inuti och rotfrukterna är mjuka, 20-25 minuter. Garnera med färsk oregano och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.