Vi har brynt den örtkryddade kycklingen i lite buljong. Detta är ett säkert sätt att få kycklingen saftig eftersom köttet får behålla sin sky.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och kålrabbin och skär dem i 1 cm tjocka och 2½ cm långa bitar. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor ugnsfast gryta. Krossa vitlöksklyftan lite och fräs den i 3 minuter. Ta upp vitlöken och kasta bort den.
- Öka till medelhög värme. Halvera kycklingfiléerna och krydda dem med paprikapulver, peppar och salt. Tillsätt kycklingfiléerna till grytan och bryn dem 2 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Lägg över kycklingen på ett fat och ställ åt sidan.
- Tillsätt morötter, kålrabbi eller kålrot, buljong och oregano till grytan. Fräs i 5 minuter och lägg sedan i kycklingen. Täck över grytan med aluminiumfolie.
- Sätt in grytan i ugnen och stek tills kycklingen inte längre är rosa inuti och rotfrukterna är mjuka, 20-25 minuter. Garnera med färsk oregano och servera genast.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar