Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstgryta med grönsaker och kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hösten i en och samma gryta! Kan det bli bättre och godare? En skvätt rödvin eller grädde smakar också bra i grytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i grytbitar. Bryn i omgångar i en stekpanna. Krydda och lägg över i en gryta. Vispa gärna ur pannan efter varje gång med lite vatten och häll det över köttet efter stekningen. Tillsätt mer vatten tills köttet är täckt. Låt koka upp och skumma. Tillsätt buljongtärningar och låt allt puttra samman.
  2. Skär morötter och svamp i mindre bitar. Lägg ner detta samt lök och hackade palsternackor i grytan tillsammans med kryddor, späd eventuellt med mer vatten. Lägg på locket och låt sjuda 30-40 minuter, eller tills köttet känns riktigt mört.
  3. Fräs skivad zucchini och broccolibuketter i en panna, lägg över i grytan. Låt puttra med i några minuter. Strö över brynta kantareller, hackad persilja och lingon.
  4. Servera gärna grytan med kokt ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.