Perfekt rätt till stort kalas. Du kan enkelt flerdubbla receptet. Salladen med fetaost blir pricken över i:et.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader. Bryn filén runt om så den får färg. Salta och peppra. Lägg över i en smord ugnsform och stick en stektermometer i den tjockaste delen. Stek till 60 grader i ugnen.
- Vispa ihop glazen. Pensla köttet med den och häll resten över. Lägg på folie och låt köttet steka klart till 65-68 grader. Låt köttet vila i folie i 1 0 min innan du skär upp det i skivor.
- Lägg bitarna på ett fint fat, salta och peppra väl. Droppa över lite olivolja, dekorera med några rosmarinkvistar.
- Sallad:
Vispa ihop 2 msk olivolja och vinäger och blanda med spenaten. Låt löken mjukna i 2 msk i olja en panna. Låt den svalna en aning innan du blandar med spenaten.
- Smula i fetaosten och toppa med pinjenötter. Strö över flingsalt och vrid över svartpeppar från kvarn.
Rosmarin: Underbar krydda till fläskfilé och även fetaost. Rosmarin bi behåller sin friska och lite bittersöta doft även som torkad.
Publicerat den
22 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar