Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsglaserad fläskfilé med spenat och fetasallad

 
Skriv ut

Perfekt rätt till stort kalas. Du kan enkelt flerdubbla receptet. Salladen med fetaost blir pricken över i:et.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn filén runt om så den får färg. Salta och peppra. Lägg över i en smord ugnsform och stick en stektermometer i den tjockaste delen. Stek till 60 grader i ugnen.
  2. Vispa ihop glazen. Pensla köttet med den och häll resten över. Lägg på folie och låt köttet steka klart till 65-68 grader. Låt köttet vila i folie i 1 0 min innan du skär upp det i skivor.
  3. Lägg bitarna på ett fint fat, salta och peppra väl. Droppa över lite olivolja, dekorera med några rosmarinkvistar.
  4. Sallad: Vispa ihop 2 msk olivolja och vinäger och blanda med spenaten. Låt löken mjukna i 2 msk i olja en panna. Låt den svalna en aning innan du blandar med spenaten.
  5. Smula i fetaosten och toppa med pinjenötter. Strö över flingsalt och vrid över svartpeppar från kvarn. Rosmarin: Underbar krydda till fläskfilé och även fetaost. Rosmarin bi behåller sin friska och lite bittersöta doft även som torkad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.