Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskaka.

 
Skriv ut

Detta är en läcker honungskaka med apelsin och citronskal som ger den en frisk citrussmak. Eftersom att kakan innehåller gräddfil så håller den sig saftig länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker så att det blir pösigt.
  2. Blanda ned gräddfil, citron- och apelsinskal, honung och olja.
  3. Vispa smeten jämn och fin. Blanda sedan ner vetemjöl och bakpulver.
  4. Smöra och mjöla en form ca 1 ½ l, och häll smeten i formen.
  5. Blanda råsocker och sesamfrön. Strö socker och sesamblandningen över smeten.
  6. Grädda kakan i ca 45 minuter. Låt den svalna i formen och stjälp sedan upp den på ett fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.