Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskaka med portvin

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Härlig kaka till jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Ljumma honungen en aning så att den blir trögflytande innan den vispas ner i äggpöset.
  3. Blanda bakpulvret i vetemjölet och sikta ner det i smeten. Vänd in mjöl och punsch/portvin i smeten med långa tag med slickepotten tills smeten är väl blandad.
  4. Klä en liten långpanna, cirka 22 x 22 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den med slickepott. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i knappt 175 grader 45–50 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan svalna lite i formen innan den får kallna helt på galler.
  5. Honungsglasyr: Rör samman alla ingredienserna. Garnera kakan med honungsglasyren precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.