Goda fikon som har kokats i en ljuvlig lag som serveras på nygräddad bröd med getost.
Instruktioner
- Lös upp jästen i 3 dl ljummet vatten. Blanda mjöl och salt i en skål. Gör en grop i mitten. Häll den upplösta jästen i gropen.
- Blanda ihop ingredienserna. Fortsätt bearbeta degen för hand med väl mjölade händer tills degen blir smidig. Täck över och placera degen på en varm plats och låt jäsa i 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta fikonen. Häll vin, honung, kryddor och timjan i en gryta, låt koka upp. Sjud i 15 minuter på medelvärme. Tillsätt fikonen och fortsätt sjuda i 10 minuter tills de är mjuka. Ta ur fikonen från grytan och låt rinna av väl.
- Placera degen på mjölad arbetsyta och knåda ordentligt. Forma till en platt limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugn i 45-50 minuter, tills de är gyllenbruna.
- Ta ut det platta brödet ur ugnen och låt det svalna.
Skär det i fyra lika delar. Bred getost över brödet och plaxera fyra fikonbitar ovanpå.
- Servera.
Publicerat den
18 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar