Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskokta fikon på toscanska bröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda fikon som har kokats i en ljuvlig lag som serveras på nygräddad bröd med getost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i 3 dl ljummet vatten. Blanda mjöl och salt i en skål. Gör en grop i mitten. Häll den upplösta jästen i gropen.
  2. Blanda ihop ingredienserna. Fortsätt bearbeta degen för hand med väl mjölade händer tills degen blir smidig. Täck över och placera degen på en varm plats och låt jäsa i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Tvätta fikonen. Häll vin, honung, kryddor och timjan i en gryta, låt koka upp. Sjud i 15 minuter på medelvärme. Tillsätt fikonen och fortsätt sjuda i 10 minuter tills de är mjuka. Ta ur fikonen från grytan och låt rinna av väl.
  5. Placera degen på mjölad arbetsyta och knåda ordentligt. Forma till en platt limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i ugn i 45-50 minuter, tills de är gyllenbruna.
  7. Ta ut det platta brödet ur ugnen och låt det svalna. Skär det i fyra lika delar. Bred getost över brödet och plaxera fyra fikonbitar ovanpå.
  8. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.