Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskyckling med basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god kycklingrätt som är lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200º. Riv 4 bitar aluminiumfolie - 30 cm i fyrkant.
  2. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna på medelvärme och stek låren 2 minuter på varje sida. Lägg ett lår mitt på varje foliebit och häll 1 1/2 tsk av honungen och 1 1/2 tsk av buljongen över. Lägg en fjärdedel av vitlöksskivorna på varje lår, toppa med basilikablad och vik över folien tätt. Lägg foliepaketen på en bakplåt och sätt in dem i ugnen.
  3. Tag ur paketen ur ugnen efter 30 minuter och veckla försiktigt upp folien så att köttsaften inte rinner ut. Pröva med en vass knivspets om kycklingen är färdig. Köttsaften som rinner ut ska då vara helt klar. Är den inte det måste paketen stå ytterligare ca 5 minuter i ugnen.
  4. Öppna paketen före serveringen och lägg kycklinglåren på ett uppläggningsfat. Skrapa av den vitlök eller basilika som eventuellt sitter fast på folien och lägg den över kycklingen. Häll över skyn som samlats i foliepaketet.
  5. Förslag till tillbehör: Ångkokta morötter Bindsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.