Inför grillsäsongen, ett gott recept.
Instruktioner
- Blanda olivolja och honung, tillsätt de färska örterna samt salt och peppar.
- Tips: Gör du detta dagen innan så kan du koka karréskivorna någon minut innan du lägger dem i marinaden för då suger de åt sig bättre.
- Om du inte gör det pensla under tiden du steker eller grillar karréskivorna. Köttet behöver ca 4-5 minuter på varje sida.
- Fräs de hackade paprikorna och löken samt äpplet i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna och chilisåsen.
- Låt koka några minuter, tillsätt sedan buljongen, vattnet, kryddorna och liquid smoken. Koka i cirka 10 minuter. Pressa sist i den färska limen och smaka av med salt och peppar.
- Skär potatisen i klyftor, skär ut filéer av apelsinerna, strimla löken, dela tomaterna på mitten och riv av bladen på basilikan. Blanda allt detta i en bunke.
- Saften som blir kvar efter att man filéat apelsinerna sparar du i en kastrull och värmer upp tillsammans med olivoljan och vinägern.
- Tillsätt sedan sesamfröna och paprikan i bunken. Blanda runt det. Slå sedan på den varma marinaden. Blanda och smaka av med salt och peppar.
- Lägg potatissalladen i botten på tallriken. Lägg den grillade karréskivan ovanpå och såsen runt omkring. Garnera med en kvist av färska örter.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar