Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummersallad från Sardinien

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En fräsch och lyxig liten sallad som får ingång smaklökarna utan att mätta. Vill du lyxa till det ännu mer så kan du öka mängden hummer förstås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.
  3. Dela och locka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme. Servera gärna i små glasskålar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.