Näringsberäkning:
En portion innehåller ca 389 kcal / 1626 kJ.
Kolhydrater: 54,5 g, protein: 15,5 g, fett: 11,8 g, fibrer: 6,9 g.
Energifördelning:
Protein: 16 %, fett: 27 %, kolhydrater: 57 %.
Ingredienser
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Instruktioner
- Fräs riset och det första lökhacket i lite margarin.
- Tillsätt saffran, paprikapulvret och russinen.
- Häll i vattnet och grönsaksfonden, koka under lock på svag värme i ca 20 minuter.
- Rör ned knipplöken i riset, smaka av med salt.
- Hetta upp lite margarin och fräs det andra lökhacket, vitlöken, chilin, brödkryddorna och tomaterna.
- Häll i vattnet och grönsaksfonden, koka ihop.
- Tillsätt quornbitar och morötterna, sjud i ca 10 minuter.
- Tillsätt paprikan, sjud i ytterligare 2 minuter.
- Dra åt sidan, rör ned sockret och koriandern, smaka av med salt och citron.
- Rör ned matlagningsyoghurten alternativt servera den som tillbehör, garnera med babyspenaten.
Publicerat den
3 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar