Den här curryn doftar frestande och resultatet blir himla gott.
Instruktioner
- Strimla löken och skär köttet i tärningar, ca 3 cm stora. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på hög värme. Lägg i lök och vitlök och fräs 2-3 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt spiskummin och chilipulver och fräs cirka en minut tills blandningen börjar dofta.
- Lägg lammköttet i stekpannan och bryn runtom cirka två minuter, vänd hela tiden så att köttet täcks av kryddorna. Häll över buljongen och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda svagt cirka 45 minuter.
- Tillsätt kikärterna och lägg tillbaka locket, låt sjuda cirka 15 minuter tills köttet är mört. Tillsätt spenaten och låt sjuda ytterligare fem minuter under omrörning tills spenaten har mjuknat. Ta stekpannan från värmen och servera genast med ris, eller en grönsallad.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar