Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk lammcurry med spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här curryn doftar frestande och resultatet blir himla gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla löken och skär köttet i tärningar, ca 3 cm stora. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på hög värme. Lägg i lök och vitlök och fräs 2-3 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt spiskummin och chilipulver och fräs cirka en minut tills blandningen börjar dofta.
  2. Lägg lammköttet i stekpannan och bryn runtom cirka två minuter, vänd hela tiden så att köttet täcks av kryddorna. Häll över buljongen och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda svagt cirka 45 minuter.
  3. Tillsätt kikärterna och lägg tillbaka locket, låt sjuda cirka 15 minuter tills köttet är mört. Tillsätt spenaten och låt sjuda ytterligare fem minuter under omrörning tills spenaten har mjuknat. Ta stekpannan från värmen och servera genast med ris, eller en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.