Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk morotssallad med senapsfrö och yoghurt

 
Skriv ut

Gör gärna dubbel sats för salladen blir bara godare i kylen om den får stå en dag eller två.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna och riv dem grovt eller strimla dem i julienne med en mandolin eller matberedare.
  2. Hetta upp senapsfrö, kalonji, ingefära och olja i en tjockbottnad teflonpanna på medelvärme. Vänta tills fröna börjar poppa och poppa ytterligare 20 sekunder under omrörning. Ha ett lock till hands om fröna är vildsinta.
  3. Rör ner chilin och rör snabbt ner vitlöken och stek några sekunder. Vänd ner morötterna. Dra ner värmen något, slå på vatten och salta lätt. Låt morötterna ånga halvmjuka, gärna under lock, ca 5 minuter. Rör om eller skaka runt ofta.de ska ha ordentligt med stuns kvar
  4. Slå upp i en skål och låt svalna. Blanda med yoghurten. Späd med lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.