Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk spenatgryta med koriander, vitlök och ingefära

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Indisk mat kryllar av antiinflammatoriska kryddor och i kombination med de gröna bladen vinner den här rätten lätt distriktsmästerskapen i antiinflammation. Dessutom är grytan så otroligt lättlagad och god att man känner både glädje i mun och mage! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken, chilifrukterna och ingefäran och värm försiktigt. Släng i garam masala och muskoten. Häll över i en mixer tillsammans med kokosmjölken och kör till en slät sås.
  2. Lägg tillbaka i kastrullen, värm på svag värme och vänd ner spenaten, koriandern och den hackade tomaten. Salta och smaka av - smakar det för mycket kokosmjölk så dunka i lite mer garam masala.
  3. Servera med kokt quinoa, durrakorn eller helt bovete.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.