Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska tunnbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Om ni grillar så kan ni även grilla brödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen och 1 tsk socker med det ljumna vattnet och låt stå i 15 minuter. Värm yoghurt till kroppstemperarur (t. ex. i mikron) och rör ihop med 1 tsk socker, ägg, det smälta smöret och salt. Blanda med degvätskan. Tillsätt frön och därefter mjölet, lite i taget. Arbete degen ordentlig i tio minuter. Låt jäsa till dubbel volym. Dela degen till 12 bullar och låt jäsa i ytterligare 10 minuter. Kavla bullarna till "tjocka pannkakor" och stek dem i en panna med lite olja eller smör, 2 till 3 minuter per sida.
  2. Nigellafrö - Frön från Nigella-plantan med en nötig, pepprig, mild smak som mest används i det indiska

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.