Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesisk köttfärs med ris och currysås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna goda rätt lärde jag mig för 100 år sedan på hemkunskapen i skolan ;-) Den tillhör fortfarande mina favoriter! Snabbt och lätt! Lycka till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningar på paket.
  2. Stek köttfärs och hackad lök i olja till grynig massa. Salta och krydda med timjan efter egen smak. Tillsätt vatten och låt puttra 5 minuter.
  3. Smält margarin i gryta och vispa ner mjölet, tillsätt buljong, grädde och vatten till önskad konsistens på såsen. Krydda med curry, salt och eventuellt lite ananasspad. Häll över köttfärsen i skål och täck med folie och stek skivad banan tillsammans med ananasringar i mindre bitar tills bananen fått lite färg. Servera!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mattismadde 9 augusti 2008

    Denna var verkligen underbart god!! Kommer att göras fler gånger, absolut :) Tack för receptet!

  • mmmmanything 19 februari 2010

    Denna var jättegod, påminner lite om flygande jakob med grädden, curryn och bananen! :) Tack för ett kul nytt köttfärsrecept, mycket uppskattat av oss fattiga studenter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.