Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsglass med mandelströssel och jordgubbar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smakrik och god glass som passar tillsammans med de flesta bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Glass: Blanda gulor, socker, grädde, mjölk och skivad färsk ingefära i en kastrull. Sjud under vispning till en tjock sås. Låt kallna. Finhacka den syltade ingefäran, ta upp den färska och tillsätt den syltade ingefäran. Kör i glassmaskin ca 20 minuter, ställ in i frys.
  3. Mandelströssel: Blanda smör, mandel, mjöl och socker i matberedare. Kör till en smulig deg. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem något. Grädda i 10-12 minuter tills de börjar få färg.
  4. Jordgubbssås: Kör jordgubbarna i matberedare eller mixer med socker till en sås. Sila såsen.
  5. Varma jordgubbar: Halvera eventuellt jordgubbarna. Smält smör i en akstrull och vänd jordgubbarna i detta så att de precis blir varma. Strö över sockret.
  6. Lägg upp på tallrikar ingefärsglass, sås och jordgubbar. Strö till sist över mandelströsslet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elvatolv 17 februari 2013

    Stor succé på nyårsbjudningen trots att vi inte har någon glassmaskin. Jag har gjort egen syltad ingefära som också chokladdoppades och serverades till istället för mandelatrösslet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.