Smakrik och god glass som passar tillsammans med de flesta bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Glass:
Blanda gulor, socker, grädde, mjölk och skivad färsk ingefära i en kastrull. Sjud under vispning till en tjock sås. Låt kallna.
Finhacka den syltade ingefäran, ta upp den färska och tillsätt den syltade ingefäran.
Kör i glassmaskin ca 20 minuter, ställ in i frys.
- Mandelströssel:
Blanda smör, mandel, mjöl och socker i matberedare. Kör till en smulig deg. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem något. Grädda i 10-12 minuter tills de börjar få färg.
- Jordgubbssås:
Kör jordgubbarna i matberedare eller mixer med socker till en sås. Sila såsen.
- Varma jordgubbar:
Halvera eventuellt jordgubbarna. Smält smör i en akstrull och vänd jordgubbarna i detta så att de precis blir varma. Strö över sockret.
- Lägg upp på tallrikar ingefärsglass, sås och jordgubbar.
Strö till sist över mandelströsslet.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Stor succé på nyårsbjudningen trots att vi inte har någon glassmaskin. Jag har gjort egen syltad ingefära som också chokladdoppades och serverades till istället för mandelatrösslet.