Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärskokta päron med glass och havrefras

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med frasigt havrecrunch och lena tillbehör, påminner den här desserten om en smulpaj med glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur päronen. Dela dem i cm stora kuber och lägg dem i en stekpanna tillsammans med sockret och ingefäran.
  2. Låt puttra på svag värme ca 20 minuter eller tills de blivit mjuka. Smaka av med citronsaft och eventuellt lite mer socker och ingefära om det behövs. Ställ åt sidan.
  3. Vispa grädden fluffig och blanda den med yoghurten. Ta fram glassen så att den hinner mjukna lite. Smält smöret i en varm panna och tillsätt sirap och havregryn. Låt steka tills det fått färg. Lyft av och låt svalna.
  4. Arrangera päronkompott, glass, gräddyoghurt och havrefras i fina skålar eller glas och servera direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.