Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärskryddad kyckling med stekt ris, bacon och champinjoner

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det är bra om kycklingen får ligga i marinad i ett par timmar, men inte nödvändigt. Marinaden kan själv smakas av beroende på hur söt man vill ha den. En perfekt och enkel vardagsmiddag helt enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp riset och låt svalna lätt, istället för att salta vattnet, använd en tärning kycklingbuljong. Under tiden ta kycklingen ur marinaden, och torka av den lätt, ev. pensla marinaden över kycklingen, gnugga in den och torka lätt av allt överflödigt.
  2. Sätt in kycklingen i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter, tills köttet är vitt och köttsaften klar.
  3. Under tiden kycklingen står i ugnen börja med risblandningen. Fräs upp champinjoner och bacon i en panna tillsammans med lökfonden. När de börjat få färg tillsätt kycklingbuljongen, sojan och vattnet. Låt småkoka tills vattnet kokat bort.
  4. Tillsätt riset och stek det på låg värme tills det fått färg. Blanda ingredienserna till såsen.
  5. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.