- Serverar: 3 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det är bra om kycklingen får ligga i marinad i ett par timmar, men inte nödvändigt. Marinaden kan själv smakas av beroende på hur söt man vill ha den.
En perfekt och enkel vardagsmiddag helt enkelt.
Instruktioner
- Börja med att koka upp riset och låt svalna lätt, istället för att salta vattnet, använd en tärning kycklingbuljong. Under tiden ta kycklingen ur marinaden, och torka av den lätt, ev. pensla marinaden över kycklingen, gnugga in den och torka lätt av allt överflödigt.
- Sätt in kycklingen i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter, tills köttet är vitt och köttsaften klar.
- Under tiden kycklingen står i ugnen börja med risblandningen. Fräs upp champinjoner och bacon i en panna tillsammans med lökfonden. När de börjat få färg tillsätt kycklingbuljongen, sojan och vattnet. Låt småkoka tills vattnet kokat bort.
- Tillsätt riset och stek det på låg värme tills det fått färg. Blanda ingredienserna till såsen.
- Servera med en sallad.
Publicerat den
20 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar