Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingelas fruktpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Somrig och fantastiskt god paj med massor av frukt på ett täcke av grädde och crème fraiche!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, tryck ut i pajform. Grädda i 200 graders ugn ca 10-15 minuter. Låt kallna.
  2. Vispa grädden hårt, blanda i florsocker, vaniljsocker och crème fraiche. Bred ut i pajskalet.
  3. Garnera med frukt i fint mönster tätt på gräddblandningen så inte grädden syns, tex: kiwi, vindruvor, jordgubbar, persika, mandariner, banan, mango etc
  4. Smält apelsinmarmeladen och vattnet på svag värme i kastrull. Skeda marmeladen över frukten. Låt stelna i kylskåpet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gladys333 23 juni 2015

    Mycket god och går att variera efter smak och säsong.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.