Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inger Magnussons rabarbersaft

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Inger Magnusson är min moster och denna saft fick jag varje sommar i hennes hem. För mig smakar den sommarlov och vackert väder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarber i bitar och citroner i skivor. Slå över kokande vatten.
  2. Låt stå i fyra dagar. Silas och kokas ihop med socker (ca 650 g socker till varje liter saft), 1 knivsudd benzoesyrat notron till varje liter.
  3. Förvaras i väl rengjorda flaskor i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mhallefors 5 juni 2008

    Så enkelt det var att göra rabarbersaft! Smakar precis som det ska göra!

  • Okänd 26 maj 2010

    Japp den här ÄR verkligen precis som jag vill att rabarbersaft ska smaka :) Här hemma går den under namnet mormors rabarbersaft efter recept från min mammas mormors barndom dvs samma som Inger Magnussons alltså..ler.. 5 stjärnor!

  • Okänd 26 maj 2010

    Glömde säga att jag utesluter konserveringsmedlet då det är väldigt mycket socker i saften och sen brukar jag frysa in saften i små burkar eller petflaskor :)

  • soccermum 22 maj 2011

    Den här ska jag göra till helgen tror jag! Gudagod :P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.