Mumsig och toppengott! Varför inte bjuda detta till nyår?
Instruktioner
- Koka upp vatten, citronsaft, socker, kryddnejlika och myntablad i en kastrull, rör så att sockret löser sig. Låt stå och dra i ca 30 minuter med lock.
- Skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i klyftor eller i halvor. Skär basilikabladen i strimlor.
- Lägg ner äpplena i lagen sjud på svag värme, med lock på, glänta så att ångan kan smita ut. Äpplena skall vara mjuka men ej sönderkokta.
- Lyft upp äpplena på ett fat. Koka ner lagen tills att ca 4 dl återstår. Sila, kyl ner lagen, när lagen är kall tillsätt den strimlade basilikan samt äpplena.
- Vanuljyoghurt:
Skrapa ur "märgen" på vaniljstången och blanda upp den i yoghurten tillsamans med florsockret. Ät och njut!
Publicerat den
10 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar