Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isad tomatsoppa på ugnsbakade tomater med basilika och krutonger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färggrann och god soppa att servera dessa soliga dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Skala och skiva löken och vitlöken. Kärna ur och skär chilin fint. Lägg tomater, lök, vitlök, chili och spiskummin på en ugnsfast plåt. Ringla över någon matsked olivolja och ställ in formen i ugnen i 30 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och låt allt svalna något.
  3. Häll ner grönsakerna i en mixer och tillsätt en halv kruka basilika och vinäger. Mixa alltsammans slätt. Mixa nu i olivoljan och smaka av soppan med salt och socker samt eventuellt mer vinäger. Om soppan känns för tjock späd med vatten. Kyl soppan så att den är iskall vid servering.
  4. Servera soppan med några bitar tomat, plockade basilikablad samt krutonger, toppa med lite olivolja, salt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.