Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isglass med tropiska smaker.

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

De här fruktiga isglasserna med tropiskt sting är idealiska vitamintillskott och ger god svalka under varme dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av de två kinderna på vardera sidan av mangokärnan. Skär ett rutmönster i fruktköttet utan att skära genom skalet. Vänd skalet ut och in så att fruktköttet buktar ut och skär av fruktköttstärningarna.
  2. Skär av fruktköttet från kärnan och lägg all mango i en mixer eller matberedare tillsammans med ananas, mynta och apelsinsaft. Mixa till en jämn puré.
  3. Häll purén i åtta isglassformar och sätt i en pinne i var och en. Det går också utmärkt att använda plastglas istället för isglassformar. Ställ in i frysen och frys över natten.
  4. Doppa formarna i varmt vatten, dra ut isglassen med ett fast grepp om pinnen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.