Småländska isterband är en klassiker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Ansa och skölj blomkålen och dela den i buketter. Skala eller borsta potatisen och dela i klyftor. Skala rotselleri och kålrot och skär dem i ca 1 cm kuber. Skala morot och palsternackor och skär i ca 4 delar på längden.
- Häll oljan i ugnens långpanna och lägg ner alla grönsaker/rotfrukter. Salta , sockra och peppra. Bryt ner rosmarinkvistarna och blanda runt.
- Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut långpannan och vänd runt grönsakerna.
- Lägg på tomater och isterband och stek ytterligare 15-20 minuter, tills allt fått fin färg och isterbanden är genomvarma.
- Blanda ingredienserna till senapscrémen och servera den kall till de varma isterbanden och rostade rotfrukterna.
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar