Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isterband med rosmarinrostade rotfrukter och senapscréme

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Småländska isterband är en klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Ansa och skölj blomkålen och dela den i buketter. Skala eller borsta potatisen och dela i klyftor. Skala rotselleri och kålrot och skär dem i ca 1 cm kuber. Skala morot och palsternackor och skär i ca 4 delar på längden.
  3. Häll oljan i ugnens långpanna och lägg ner alla grönsaker/rotfrukter. Salta , sockra och peppra. Bryt ner rosmarinkvistarna och blanda runt.
  4. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut långpannan och vänd runt grönsakerna.
  5. Lägg på tomater och isterband och stek ytterligare 15-20 minuter, tills allt fått fin färg och isterbanden är genomvarma.
  6. Blanda ingredienserna till senapscrémen och servera den kall till de varma isterbanden och rostade rotfrukterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.