- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Saftiga kycklingbröst som fylls med mozzarella och paprika och bryns tills de har en perfekt krispig yta. Från kortserien Lev Bättre.
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna mellan 2 lager plastfolie och banka ut dem tills de blivit 1/2 cm tjocka. Strö över oregano och svartpeppar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs paprikabitarna 1-2 minuter, tills de mjuknat. Ta upp paprikan med en hålslev och spara oljan i stekpannan.
- Riv mozzarellan och hacka persiljan. Blanda mozzarella, 4 msk persiljehack och hälften av paprikan. Portionera upp mozzarellablandningen i mitten på varje utbankad kycklingfilé.
- Rulla ihop kycklingfiléerna från långsidan så att de omsluter fyllningen och fäst med en tandpetare. Hetta åter upp oljan i stekpannan och lägg i kycklingruladerna med skarven nedåt. Bryn ruladerna runt om ca 4 minuter tills de är gyllene. Sänk värmen, lägg på locket och stek 7-10 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
- Lägg upp kycklingen på serveringsfat och håll den varm. Smält smöret i stekpannan och pressa i vitlök. Tillsätt resten av persiljan och paprikan och fräs 2 minuter. Tillsätt balsamvinäger och skeda skyn över kycklingfiléerna.
Publicerat den
30 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar