Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska kycklingrulader

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Saftiga kycklingbröst som fylls med mozzarella och paprika och bryns tills de har en perfekt krispig yta. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléerna mellan 2 lager plastfolie och banka ut dem tills de blivit 1/2 cm tjocka. Strö över oregano och svartpeppar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs paprikabitarna 1-2 minuter, tills de mjuknat. Ta upp paprikan med en hålslev och spara oljan i stekpannan.
  2. Riv mozzarellan och hacka persiljan. Blanda mozzarella, 4 msk persiljehack och hälften av paprikan. Portionera upp mozzarellablandningen i mitten på varje utbankad kycklingfilé.
  3. Rulla ihop kycklingfiléerna från långsidan så att de omsluter fyllningen och fäst med en tandpetare. Hetta åter upp oljan i stekpannan och lägg i kycklingruladerna med skarven nedåt. Bryn ruladerna runt om ca 4 minuter tills de är gyllene. Sänk värmen, lägg på locket och stek 7-10 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
  4. Lägg upp kycklingen på serveringsfat och håll den varm. Smält smöret i stekpannan och pressa i vitlök. Tillsätt resten av persiljan och paprikan och fräs 2 minuter. Tillsätt balsamvinäger och skeda skyn över kycklingfiléerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.