Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska mandelskorpor

 
Skriv ut

Äkta italienska skorpor - alltid omtyckta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rosta mandeln med skal 5-10 minuter. Passa noga. Hacka den grovt.
  3. Rör smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ner det i smeten. Blanda samman till en deg.
  5. Forma 3 längder på mjölat bord. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut skorporna och sänk samtidigt värmen till 80-100°.
  7. Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är lite varma. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills de känns torra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.