Läckra små frestelser som är gott som en mellanrätt, lätt lunch eller förrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda snabbt samman smör, mjöl och kesella till en deg. Använd gärna en matberedare. Vira in pajdegen i plastfilm eller lägg i en plastpåse. Låt ligga kylskåpskallt i ca 30 minuter.
- Kavla ut degen och klä en smord muffinsform. Låt stå i frysen i ca 15 minuter.
- Fyllning:
Blanda ricotta, ägg och grädde. Krydda blandningen med lite salt och peppar. Grovhacka oliverna och blanda med soltorkade tomater, basilika, citronskal och pressad vitlök. Fördela i pajskalen och häll sedan på ricottablandningen.
- Strö pinjenötterna över pajerna. Grädda tills de fått fin färg, ca 25 minuter.
- Servera pajerna varma med en sallad.
Publicerat den
20 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar