Spenat och krämig ricottaost blir en god fyllning i de här stora pastasnäckorna som serveras i fyllig tomatsås.
378 kcal/portion
Instruktioner
- Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull och koka pastasnäckorna 8-10 minuter tills de är mjuka. Låt dem rinna av och skölj under rinnande kallt vatten.
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda passerade tomater, vitlök, lök och tomatpuré i en kastrull och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll över två tredjedelar av tomatsåsen i en ugnsfast form så att den täcker bottnen. Blanda samman hackad spenat, ricotta, oregano, ägg och hälften av parmesanosten.
- Fyll pastasnäckorna med spenatblandningen och ställ dem i den ugnsfasta formen. Droppa resten av tomatsåsen runt och över pastasnäckorna.
- Täck över formen med aluminiumfolie och baka cirka 15 minuter i ugnen tills fyllningen är tillagad. Ta av foliet och strö lite parmesanost på varje pastasnäcka. Gratinera 5-10 minuter tills osten har smält och blivit gyllene.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar