Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska pastasnäckor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spenat och krämig ricottaost blir en god fyllning i de här stora pastasnäckorna som serveras i fyllig tomatsås. 378 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull och koka pastasnäckorna 8-10 minuter tills de är mjuka. Låt dem rinna av och skölj under rinnande kallt vatten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda passerade tomater, vitlök, lök och tomatpuré i en kastrull och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll över två tredjedelar av tomatsåsen i en ugnsfast form så att den täcker bottnen. Blanda samman hackad spenat, ricotta, oregano, ägg och hälften av parmesanosten.
  3. Fyll pastasnäckorna med spenatblandningen och ställ dem i den ugnsfasta formen. Droppa resten av tomatsåsen runt och över pastasnäckorna.
  4. Täck över formen med aluminiumfolie och baka cirka 15 minuter i ugnen tills fyllningen är tillagad. Ta av foliet och strö lite parmesanost på varje pastasnäcka. Gratinera 5-10 minuter tills osten har smält och blivit gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.