Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska pestofrikadeller i tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det doftar och smakar verkligen Italien om denna underbart goda rätt som du snabbt svänger ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop pesto, ströbröd och ägg. Låt svälla i någon minut. Blanda med färs, salt och peppar. Forma till runda frikadeller med blöta händer.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken. Häll i krossade tomater och vatten. Tillsätt citron, salt, peppar och honung.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lägg varsamt ner frikadellerna i tomatsåsen och ruska pannan lätt så att de täcks av såsen. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter.
  5. Servera med kokt spaghetti och finriven parmesanost på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.