Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jägarens hopkok i Muurikka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna rätt blir bäst i muurikka över öppen eld men funkar att göra i wokpanna eller traktörpanna också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förberedelser: Koka potatisen inte helt färdig och tärna i lagom stora bitar. Skär köttet i strimlor, dela löken i smala klyftor. Ansa och dela svamparna.
  2. 1. Bryn köttet, krydda med salt och peppar. 2. Tillsätt lök och svamp, låt det hela fräsa tills svampen tappat all vätska. 3. Lägg i potatisen och låt allt bli varmt. 4. Häll över grädde och tillsätt creme fraiche. 5. Servera direkt från muurikkan och låt er väl smakas.
  3. Tips: Detta är en rätt där man använder det man har hemma. Tillsätt gärna bacon, lingon, ananas eller något annat spännande.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.