- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Denna rätt blir bäst i muurikka över öppen eld men funkar att göra i wokpanna eller traktörpanna också.
Instruktioner
- Förberedelser: Koka potatisen inte helt färdig och tärna i lagom stora bitar. Skär köttet i strimlor, dela löken i smala klyftor. Ansa och dela svamparna.
- 1. Bryn köttet, krydda med salt och peppar.
2. Tillsätt lök och svamp, låt det hela fräsa tills svampen tappat all vätska.
3. Lägg i potatisen och låt allt bli varmt.
4. Häll över grädde och tillsätt creme fraiche.
5. Servera direkt från muurikkan och låt er väl smakas.
- Tips: Detta är en rätt där man använder det man har hemma. Tillsätt gärna bacon, lingon, ananas eller något annat spännande.
Publicerat den
25 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar