Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Järpar med äpple och timjan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Välj ett syrligt äpple till dessa köttfärsjärpar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Ansa skär purjolöken i bitar. Blanda den med potatisen. Tillaga ytterligare 10 - 15 min.
  2. Blanda färsen med ½ dl matlagningsgrädde, timjan och 1 tsk salt. Kärna ur äpplena. Skär ett äpple i 8 klyftor och det andra i tärningar. Forma färsen i 8 bitar. Forma färsen till järpar runt äppleklyftorna.
  3. Bryn järparna runt om i smör tills de får färg. Häll på 2 dl matlagningsgrädde. Strö över äppeltärningarna. Låt puttra under lock ca 5 min. Smaka av med ½ tsk salt.
  4. Servera med äppelsky och ugnsrostad potatis och purjo.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.