Välj ett syrligt äpple till dessa köttfärsjärpar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Ansa skär purjolöken i bitar. Blanda den med potatisen. Tillaga ytterligare 10 - 15 min.
- Blanda färsen med ½ dl matlagningsgrädde, timjan och 1 tsk salt. Kärna ur äpplena. Skär ett äpple i 8 klyftor och det andra i tärningar. Forma färsen i 8 bitar. Forma färsen till järpar runt äppleklyftorna.
- Bryn järparna runt om i smör tills de får färg. Häll på 2 dl matlagningsgrädde. Strö över äppeltärningarna. Låt puttra under lock ca 5 min. Smaka av med ½ tsk salt.
- Servera med äppelsky och ugnsrostad potatis och purjo.
Publicerat den
13 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar