Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättegod fransk chokladkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En underbar kaka för chokladälskare. Krämen gör pricken över i-et. Det går bra att frysa in den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Vispa äggen och sockret tills smeten blir ljus och porös. Smält smöret och chokladen i en gryta under svag värme. Blanda försiktigt ner vetemjölet i äggblandningen/smeten och därefter mycket försiktigt chokladblandningen. Grädda i väl smord kakform eller pajform (inte med löstagbara bottnar) vid 170°C i ca. 30 min. (kakan skall vara kladdig men inte flytande).
  2. Krämen: Lägg alla indigrenser i en kastrull och smält på svag värme. Låt krämen svalna lite (kyl ner den) och bred den sedan över kakan. Låt kallna och servera med vispad grädde, glass och/eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.