Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jätteräkor på grekiskt sätt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Grekland lagas den här rätten på antingen havskräftstjärtar eller jätteräkor. Det här är snabblagad lyx. Bjud ett grovt vitt bröd till eller möjligen ris om ni är riktigt hungriga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tomaterna grovt och spara spadet. Hacka persiljan. Skala och finhacka löken. Skär fetaosten grovt.
  2. Fräs löken i olja några minuter. Häll sedan på tomaterna med sitt spad, vin, oregano, hälften av persiljan och 1/2 tsk salt. Ta till sist några tag med pepparkvarnen och rör om.
  3. Koka långsamt utan lock i 4–5 minuter. Lägg så i räkorna, sänk värmen en aning och koka, fortfarande utan lock, i 6–7 minuter.
  4. Rör ner fetaosten. När den börjar mjukna tar du grytan av värmen. Strö över resten av persiljan och sätt grytan på bordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.