Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jätterösti med vitlöksfrästa bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rösti är supergott så varför inte göra en gigantisk en på en hel plåt? Jättelätt att göra och servera! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv potatisarna och morötterna grovt. Häll ner i en skål och salta och peppra generöst. Låt stå i 10 minuter och krama sedan ur så mycket vätska som du kan. Blanda ner oljan och sprid sedan ut allt i en gratängform eller på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills röstin har fått fint med färg.
  3. Trimma bönorna. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs sedan bönorna i några minuter. De ska mjukna och få fint med färg. Krydda med rosmarin, pressad vitlöksklyfta, citronsaft, salt och svartpeppar. Låt fräsa på i någon minut till. När bönorna är mjuka men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd är de klara.
  4. Ta ut röstin ur ugnen. Fördela de vitlöksfrästa bönorna över och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.