Rösti är supergott så varför inte göra en gigantisk en på en hel plåt? Jättelätt att göra och servera!
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv potatisarna och morötterna grovt. Häll ner i en skål och salta och peppra generöst. Låt stå i 10 minuter och krama sedan ur så mycket vätska som du kan. Blanda ner oljan och sprid sedan ut allt i en gratängform eller på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills röstin har fått fint med färg.
- Trimma bönorna. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs sedan bönorna i några minuter. De ska mjukna och få fint med färg. Krydda med rosmarin, pressad vitlöksklyfta, citronsaft, salt och svartpeppar. Låt fräsa på i någon minut till. När bönorna är mjuka men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd är de klara.
- Ta ut röstin ur ugnen. Fördela de vitlöksfrästa bönorna över och servera!
Publicerat den
16 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar