Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jamies ugnsbakade butterbönor med purjo och grädde

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fick en Jamie Oliver-kokbok i present för några år sen. Det här receptet från boken lagar jag ofta, så gott! Jag serverar de ugnsbakade bönorna till lammstek eller rostbiff. Enkelt att laga, man ska inte låta sig skrämmas av att bönorna ska ligga i blöt över natten. Även de med grönsaks och baljväxt-fobi har ätit sig mätta på de här bönorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. (Låt först bönorna ligga i blöt över natten)
  2. Skölj de blötlagda bönorna och lägg dem i en kastrull. Lägg i tomaten hel och täck med vatten. Låt koka upp och lägg på lock.
  3. Sjud i ca 1 172 timme tills bönorna är mjuka (känn efter emellanåt). Häll därefter av vattnet och kasta bort tomaten.
  4. Skiva purjolökarna så tunt som möjligt. Hacka vitlöksklyftorna. Stek purjo och vitlök i olja och smaka av med salt och peppar.
  5. Rör i bönorna och tillsätt grädden. Rör om och häll i böngrädden i en ugnsfast form. Strö över rejält med riven parmesanost.
  6. Grädda i ugnen i 230 grader ca 10-15 minuter tiolls ytan är gyllengul.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miramamman 20 augusti 2009

    Hej jag gillar verkligen jamie olivers matlagning, och skulle vilja prova detta recept, men vad är butterbönor? Hur ser de ut?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.