Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jessicas grymma köttbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Köttbullar från Pernillas (Wahlgren) Jul. Mycket smakrika och goda. Jag har använt receptet både till köttbullar och till köttfärslimpa. När jag gör köttbullar lägger jag dem i långpannan och steker dem i ugnen på 175 grader, ca 30 min. Då blir tillagningstiden kanske lite längre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finriv löken. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det sväller lite. Smaka av och krydda med mer salt och peppar vid behov.
  2. Blanda i köttfärsen och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 köttbullar.
  3. Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många köttbullar åt gången, ungefär 5-10 st. Stek köttbullarna tills de är genomstekta och krispiga på ytan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maggan123 25 september 2016

    Så goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.