Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar i juicegelé

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Både vackert och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär jordgubbarna i halvor eller i skivor. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm juicen i en kastrull. Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg det i den varma juicen och låt det smälta. Rör i socker och låt det svalna något. Häll upp hälften av juicen i 4 höga glas. Lägg i hälften av jordgubbarna och hälften av basilikabladen.
  2. Låt stelna i kylen ca 1 timme. Häll på resterande juice. Lägg i resten av jordgubbarna och basilikabladen. Låt stelna ytterligare ca 45 minuter. Blanda gräddfil med basilikablad och servera till geléet.
  3. Tips: Vill man ha alla jordgubbarna överst i glaset så lägger man i alla jordgubbar och häller på all juice med en gång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.