Pysslig version av pannacotta med kokos och dallrande gelé
Instruktioner
- Pannacotta:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Låt kokosmjölk, grädde, socker och citronsaft koka upp i en kastrull. Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädd- och kokosblandningen. Blanda utan att det skummar sig. Låt svalna en stund.
Fyll smeten i 10 små vattensköljda glas, ca 1 dl. Låt dem stå i kylen minst 3 timmar för att stelna innan jordgubbsjellyn hälls på.
- Jordgubbsgelé:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Låt skivade jordgubbar, vitt vin och socker koka upp i en kastrull. Lyft upp gelatinbladen och rör ner dem i jordgubbslagen. Sila lagen genom en finmaskig sil. Låt svalna.
- Skölj och rensa de hela jordgubbarna, skär dem i små tärningar och blanda ner dem i jordgubbslagen.
När pannacottan har stelnat i kylen efter minst 2 timmar, häll ett lager jordgubbsgelé på varje och låt stå och stelna i kylen ytterligare ca 2 timmar.
- Rostad kokos:
Sätt ugnen på 250 grader.
När ugnen är varm sätt in den hela kokosnöten 20-30 minuter, den ska spricka i skalet.
Knacka och ta bort det tjocka skalet. Det tunna skalet skalas bort med en skalare. Sänk ugnsvärmen till 125 grader.
Hyvla kokosen i tunna skivor med en osthyvel.
Lägg kokosen på en plåt och rosta i ugnen tills de har torkat och fått lite färg, 20- 30 minuter.
- Ta ut pannacottan ur kylen ca 15 minuter före servering. servera de rostade kokosskivorna till.
Publicerat den
18 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar