Sagolikt god cheesecake och visst är sommartid jordgubbstid. Jordgubbar tillsammans med lime är en jättesmarrig smakkombination!
Cheesecaken går även bra att göra med frysta jordgubbar, och vilken tur, då kan man göra denna ljuvliga cheesecake året runt!
Instruktioner
- Mixa eller mortla kexen till ett fint smul. Blanda med smält smör, mortlad kardemumma och salt. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa halvtinade jordgubbar, limeskal och -saft. Vispa för hand ihop jordgubbarna med färskost, yoghurt, florsocker, vaniljsocker och salt till en jämn smet.
- Lyft upp gelatinbladen så att en del vatten följer med och lägg i en kastrull. Smält försiktigt och ringla ner under omrörning i smeten. Häll smeten i formen och plasta in. Ställ in i kylen att stelna i minst 3 timmar.
- Topping:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten tills det är mjukt. Smält försiktigt tillsammans med sylten i en kastrull. Rör ner limeskalen och häll ut över cheesecaken. Låt stelna i kyl ca 30 minuter.
- Garnera eventuellt cheesecaken med myntablad.
Publicerat den
27 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar