Överraska med en gammaldags fromage efter middagen! Du serverar den med ett vackert lager av röd vingelé som ger ett lyxigt och avancerat intryck, men som inte är svårt att göra.
Instruktioner
- Dela äggen, vispa äggulorna med strösockret så att smeten blir jämn, vit och pösig. Tina jordgubbarna och blanda dem med apelsinjuicen. Rör ner i äggsmeten och blanda väl.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Krama ur dem och smält dem i kikron 5-6 sekunder eller över svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i äggsmeten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner dem i jordgubbssmeten och rör om då och då tills smeten börjar tjockna. Häll då upp smeten i 4 portionsglas, täck över och låt dem stå kallt två timmar.
- Lägg gelatinbladen till vingelét i kallt vatten, 5-10 minuter. Krama ur dem och smält i mikron eller i en kastrull över svag värme.
- Blanda rött vin, vatten, florsocker och smält gelatin, rör om och häll över den stelnade fromagen till ett rött "täcke". Låt stå kallt och stelna minst två timmar. Ta ut fromagen en stund före serveringen.
- Vill du inte använda alkohol i vingelét kan du ta lite koncentrerad vinbärssaft eller vinbärsjuice.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar