Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsgratäng med amaretto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Söta frukter gömmer sig under en mandelmössa. Pröva att byta ut jordgubbarna mot persikor eller plommonklyftor, blandade bär eller druvor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Smörj en stor eldfast form eller fyra portionsformar. Skölj jordgubbarna, låt dem rinna av i ett durkslag. Halvera större bär.
  2. Dela äggen. Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum. Vispa äggulorna med sockret till en pösig smet. Rör ner likören, vänd försiktigt ner äggvitorna med vispen.
  3. Lägg jordgubbarna i formen eller portionsformarna, täck med äggkrämen. Strö över mandelspån. Gratinera gyllenbrun mitt i ugnen 12 minuter.
  4. Servera gratängen varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.