En lyxig kaka som passar lika bra till desserten som till en fika i bersån.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en springform som har en diameter på 23 cm och täck dessutom gärna botten med bakplåtspapper. Koka upp grädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull och smält därefter smöret i den heta mjölken. Vispa ägg och strösocker till en pösig smet. Blanda riven mandelmassa, vetemjöl, mandel, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner gräddmjölken i äggsmeten och därefter de torra ingredienserna. Häll smeten i formen och lägg därefter jordgubbarna längs med kanterna.
- Grädda längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Sänk därefter värmen till 150 grader och grädda i ytterligare ca 40 minuter eller tills kakan "stannar". Låt svalna i formen.
- Syrup: Koka upp flädersaft och jordgubbar och låt koka utan lock i cirka 10 minuter. Mosa jordgubbarna och häll av vätskan genom en sil. Häll syrupen över kakan och servera tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar