- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En krämig läcker jordgubbspaj med mandelmassa och vanilj.
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Blanda i vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form ca 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter och låt det svalna.
- Riv mandelmassan. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i crème fraiche, vaniljsocker och mandelmassa. Fyll pajskalet med krämen. Lägg på jordgubbarna och strö över mandelspånen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, fyllningen ska fortfarande vara lite lös och krämig. Låt pajen svalna så den stelnar lite.
Publicerat den
16 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar