Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med vanilj och mandelmassa

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En krämig läcker jordgubbspaj med mandelmassa och vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Blanda i vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form ca 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter och låt det svalna.
  3. Riv mandelmassan. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i crème fraiche, vaniljsocker och mandelmassa. Fyll pajskalet med krämen. Lägg på jordgubbarna och strö över mandelspånen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, fyllningen ska fortfarande vara lite lös och krämig. Låt pajen svalna så den stelnar lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.