Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssaft med rabarber

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En frisk och god saft med smak av jordgubbar och rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj jordgubbar och rabarber. Skala rabarbern om det behövs, skär i tunna skivor. Skala och skiva ingefäran. Koka upp vattnet och tillsätt rabarber, jordgubbar och ingefära, låt koka 10 minuter.
  2. Häll upp i silduk och låt rinna av ca 30 minuter. Blanda saften med sockret och koka upp. Låt koka 10 minuter. Skumma väl och häll upp i väl rengjorda flaskor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bsmulan 17 maj 2009

    super gott saften gick hem:) tack för recept!

  • Okänd 5 juli 2010

    Fick mitt recept underkänt pga av "dubblett" av detta men jag använder endast 500 g rabarber (och får därmed en starkare jordgubbsmak) och bara 3 dl vatten när jag kokar ihop saften. Jag brukar även använda en bit torkad ingefära då receptet är så gammalt att ingen färsk fanns att köpa då men antar att det går precis lika bra med färsk ;-) Visst är det en underbar midsommarsaft!? :P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.