Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssemifreddo med jordgubbssalsa

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna efterrätt riktigt smälter på tungan en varm sommardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden och ställ in en i kylen. Vispa äggulor och florsocker fluffigt och vispa upp äggvitorna i en separat bunke. Vänd ner jordgubbspuré och Cointreau i de vispade äggulorna, och vänd därefter ner äggvitan och grädden. Häll semifreddon i portionsglas, ställ dem på en bricka och sätt in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram dem 15 minuter före servering.
  2. Jordgubbssalsa: Koka upp socker och vatten i en kastrull, tillsätt limesaft och låt svalna. Lägg i rivet limeskal. Snoppa jordgubbarna, skala mango och ananas och skär allt i små tärningar. Blanda bitarna i lagen och pressa över passionsfrukt. Lägg en sked jordgubbssalsa i glasen med semifreddon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.