Denna efterrätt riktigt smälter på tungan en varm sommardag.
Instruktioner
- Vispa grädden och ställ in en i kylen. Vispa äggulor och florsocker fluffigt och vispa upp äggvitorna i en separat bunke.
Vänd ner jordgubbspuré och Cointreau i de vispade äggulorna, och vänd därefter ner äggvitan och grädden.
Häll semifreddon i portionsglas, ställ dem på en bricka och sätt in i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram dem 15 minuter före servering.
- Jordgubbssalsa:
Koka upp socker och vatten i en kastrull, tillsätt limesaft och låt svalna. Lägg i rivet limeskal.
Snoppa jordgubbarna, skala mango och ananas och skär allt i små tärningar. Blanda bitarna i lagen och pressa över passionsfrukt.
Lägg en sked jordgubbssalsa i glasen med semifreddon.
Publicerat den
5 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar